18 de març 2008

A tiro fet

Un cop passat el 9M s’han posat de manifest les múltiples tendències que caracteritzen a cada partit polític,
A ningú se li escapa que cada partit escombra cap a casa i, que si pot, la ambigüitat del resultat li ofereix la possibilitat de autoproclamar-se guanyador de les eleccions o guanyador moral per la millora respecte els anteriors resultats o les previsions pre-electorals.
Això que hauria de ser sorprenent ha esdevingut amb el pas del temps, la tònica habitual de les nits electorals.
ERC, afortunadament, no ha adoptat aquest paper. Però no han estat millors. El seu recurs ha estat espantar la boira de l’autocrítica per endinsar-se en una batalla interna que té com a guió l’enfrontament.
I tot per a què?
Enlloc de proclamar un discurs sòlid (el tenien fa 6 anys ), emotiu , encenedor de la flama més sobiranista i sobretot il·lusionant han continuat amb , en paraules del mateix Carod “ sent un partit en continua adolescència política”.
Cal una reflexió del mateix Carod (imprudent i adolescent al reunir-se amb ETA als 3 dies del que havia de ser un govern estable) i de la resta de dirigents del partit per retrobar la identitat d’ERC . Per respecte les bases, als principis de la llibertat i a la comunió social de tots els que combreguem amb els mateixos ideals.
Ho deixo aquí perquè vaig reflexionant. Han estat pensaments ràpids i escrits.... ja feia temps que calia.... bentrobat de nou qui ho llegeixi !!!

7 comentaris:

Asimetrich ha dit...

DEu meu porteu un desfibrilador que se m'ha parat el cor!! Un post nou!!! Ara ens haurem d'esperar 4 mesos més fins el proper? jejejejeeeeee.

Estic d'acord amb el que dius. Segurament si tot hagués anat bé, no hi hauria cap guerra interna a ERC. Però és clar, després del mamporro que s'han fotut, ara tot són plors i dits que assenyalen culpables... sembla que la tensió interna a petat. Trobo que encara els queda molt per fer per tal d'arribar a ser el que han sigut.

Per altra banda, tu no trobes que s'han tancat massa en la idea d'independentisme durant aquesta darrera campanya? Vull dir aquests anuncis electorals: "Queden 30 segons menys per la independència" ... Ho he trobat una mica xorra, sobretot per que no han arribat propostes d'esquerres clares, eclipsades en tot moment pel missatge independentista.

Unknown ha dit...

No tinc altre remei, benvolgut asimetrich, que acceptar les crítiques i sornes pel retard en la meva activitat bloguística.

Efectivament, la campanya d'ERC ha estat plena de despropòsits. Crec per una banda que fruit d'aquest esperit innovador que abunda en el tema de la publicitat. Quan es vol fer quelcom trencador, que sorprengui i no deixi indiferent es poc pecar d'estúpid. La darrera campanya n'és un exemple.

De l'altra, és evident que el bipartidisme ha eclipsat la campanya en favor del binomi PSOE-PP i en detriment dels altres partits. Incomprensible pels que vivim a Catalunya.

Tot plegat, però posa de manifest el poc coratge i l'indefinició del missatge d'ERC. No hi havia cap altre sortida i resultat que la batacada que s'ha produït.

Crec que el missatge independent no s'ha d'eclipsar, ben al contrari, hi ha de ser present en el rerefons de qualsevol política d'ERC. Però des d'una vessant sèria i sòlida amb contingut i sobretot, coherència i continuitat.

Per cert, aprofito per felicitar-te a tu i a tots els Joseps que llegixin això. Es a dir, a tu.

Goblin77 ha dit...

La societat catalana en general ha demostrat que té més interès en què no torni el PP i els seus malvats que no pas amb cap tipus de programa polític. Jo crec que encara que haguessin posat al Carod vestit de pubilla repartint floretes per la Rambla de Tarragona el resultat hagués sigut el mateix. Crec que la campanya es redueix a unes quantes frases subliminars i ben estudiades però buides de contingut. Ja et pots afanyar a fer polítiques d'esquerres o ecologistes o socials. O a intentar trencar amb algun anunci nou. Lo que serveix és vigileu que venen els altres, així de senzill!

Per cert Prisma felicitats per le primer post de l'any (riure per sota nas). ;)

Asimetrich ha dit...

Home pos jo diria que va ser precisament pel vot anti-PP que ERC va obtindre 8 diputats les passades generals.

De fet sí que trobo que depèn del missatge, per una banda del compte que venen els altres,vale. Però un cop assumit això pots escollir entre diferents opcions. ERC es va mostrar molt més oberta al 2004 ... més Carotista que diuen ara, i va aconseguir acaparar un munt de vots. Aquest cop, ja sigui pel seguidisme darrera el PSC o pel desgast de governar ha caigut. I com diu Prisma te molt a veure una campanya plantejada en els termes equivocats. ICV ha desencantat moltíssim, començant per recolzar el 4rt cinturó, al que sempre s'havia oposat. Sumat a això que el PSC ha fet bona campanya i s'ha apoderat del vot anti-PP, ja tens els resultats.

Però continuo pensant que no tot ha estat per la por, ja que a les passades eleccions la por al PP era la mateixa (si no més) que la d'aquestes eleccions i ja veus la diferencia.

Goblin77 ha dit...

Els resultats venen de la manca de idees, aquí la gran majoria s'ha centrat en si ets ppero o no. Crec que la gran majoria no ha entrat a valorar si ERC anunciava unes idees més o menys independentistes o si ICV donava suport a una o una altre cosa. Simplement bipolarització...ets d'uns o d'uns altres.

A part esquerra per exemple deia el Carod i crec que tu reflexes en el teu post, asymetrich, en les pasades eleccions va acumular el vot català reaccionari. No crec que al 2004 lels votants catalans anessin a votar a esquerra simplement perquè de cop i volta les idees de esquerra estiguessin més clares. De fet sempre han sigut les mateixes.

Asimetrich ha dit...

Exacte, crec q ERC va saber acaparar el vot reaccionari llavors i ara no. Llavors cal veure perque va passar al 2004 i no al 2008, per que els motius eren els mateixos. La bipolarització no ha sortit com un xampinyó, te els seus motius. Hi havia tanta probabilitat (si no més) de bipolarització llavors com ara. La por al PP era la mateixa ( si no més). Suposo que el q vols dir és q després de veure q PSC ICV i ERC eren si fa o no fot el mateix, la gent ha anat a votar al q s'ha fet veure més?

Asimetrich ha dit...

Per cert no t'ho havia dit, però un post boniiiiiisiiiiiiiiiiiiim

pero que boniiiissssiiiiiiiiiiim

a veure si en fas un altre

ehem