14 de des. 2007

Che! L'amarg glop del Llindar


Si senyor, Sylicon Valley té raó. TV3 emetia de forma irregular a la Comunitat Valenciana. Però és ben bé així? els arguments estan fonamentats? Tot és tan simple i reduccionista? No !!!!

Com molt bé diu Asimetrich, cal diferenciar les coses l’emissió era al·legal. La irregular emissió de TV3 al País Valencià és una situació que s’arrossega des dels inicis de les transmissions de la televisió nacional de Catalunya als nostres benvolguts veïns del País Valencià. Ara bé, dir que respon únicament a requeriments judicials és ser molt curt de mires i pecar del mateix que tant critica Sylicon, és a dir, de tenir una opinió banal i creada a través d’un sol costat de la opinió, Ah! Aquesta ovelleta de la COPE, intent matusser de deixeble de Camps.... aquest noi voldria ser el Zaplana dels blogs però li falten hores de vol, sensatesa en els arguments i sobretot, respecte en les formes.

No es tanca TV3 per una qüestió de legalitat o no, sinó per motius electorals

Per parts, el tancament de TV3 respon a una decisió judicial, cert però poc precís. Cal ser més ample de mires i veure que s’emmarca en un conjunt d’accions pròpies de tota precampanya electoral. No cal ser un linx per detectar-ho. La qüestió del repetidor de la Carrasqueta és molt més complexa que una decisió judicial. És l’intent per monopolitzar la campanya electoral en una lluita PSOE-PP, procurar que els mitjans de comunicació facin ressò únic de la lluita bipartidista i deixar que informatius, diaris facin la resta per així captar el vot de tots aquells que estan indecisos, amagant-los-hi les opcions nacionals catalanes com CiU o ERC o alternatives com IU-ICV.

No es tanca TV3 per una qüestió de legalitat o no, sinó per prevenir el nacionalisme català.

TV3, Catalunya Radio i la resta de canals públics de Catalunya han esdevingut eix clau de la construcció nacional de Catalunya els darrers anys. És el mitjà de comunicació líder a Catalunya i lleure dels nens nascuts als Països Catalans. La qualitat de la programació (defugint de realitys absurds) en català és una eina fonamental d’integració de moltíssims immigrants que han trobat en aquests canals la forma per entendre la llengua, cultura i tarannà de Catalunya i els catalans. I això, més enllà d’Alcanar espanta. L’amic Sylicon deu pensar que Canal9 també equival a qualitat sense tenir en compte que se sustenta en bona part per nombrosos concursos “preses de pèl” de dubtosa legalitat, programes del cor, o el porno cutre de mitja nit per estimular l’entrecuix d’aquell que gaudeix veient sexe fet amb mitjons i a la cuina amb la repartidora d’enciclopèdies.

Per no perdre el que considero un sa costum de mirar-nos el melic, vull destacar que l’enemic el tenim a casa. L’amic Sylicon hauria d’estar satisfet i molt agraït a la Catalunya sense “crosta nacional”. Alguns catalans els ho han posat fàcil. Gràcies a un ministre incompetent i català (contradictori? , a tot arreu hi ha de tot) els amics valencians podran, en breu, gaudir 6 canals més en castellà. Que bé no? Això és el que té la inoperància de Joan Clos i els multiplex (8 canals) cedits en el seu moment per Montilla a canvi del senyal analògic cedit a la Sexta pel Mundial. Clos pot treure pit del doble i dubtós mèrit de haver ratificat la cessió del multiplex (8 canals) i de no haver fet res per legalitzar la situació de TV3 als nostres germans i amics valencians mentre Acció Cultural s’esgargamellava per assolir UN !!!! dels 8 canals en català: TV3. I afegir la reciprocitat de Canal9 a Catalunya.

En aquest sentit, el company Sylicon, un cop més, s’hauria d’informar millor. L’interès per veure Canal 9 a Catalunya arrenca de l’època Pujoliana. Quan aquest feia moviments intensos tot i que estèrils per a la recepció de Canal9 a Catalunya, Zaplana va baixar d’alguna (ja segurament en obres) atracció de Terra Mítica i va intentar tancar el repetidor de la Carrasqueta. Vet aquí que tururut! No se’n va sortir. Però tot plegat va quedar aturat. Sent conscient d’aquesta perpetuada situació al·legal, ja fa temps (3 anys) que el govern de la Generalitat (conseller Treserras –ERC-) està negociant sense fer massa soroll i amb elegància la reciprocitat de les emissions analògiques i soc de la opinió que un cop passades les eleccions, TV3 es veurà de nou al País Valencià i Canal 9 a Catalunya.

Finalment, com a visió de conjunt, considero que és absurd, en la denominada societat de la informació (o desinformmació per alguns) crear la censura i privació de l’accés a la informació. Ho trobo enormement contradictori, retrògrada i feixista. Preguntar-se què persegueix això és com escopir cap amunt, no hi guanyes res, i vist el resultat, el millor és que sense soroll, ho fem tot d’una altra forma

5 comentaris:

Asimetrich ha dit...

Molt be aquest post.

Cal dir les coses pel seu nom. En un país on fins i tot la constitució és reformable depenent de si els prínceps tenen un nen o una nena, escudar-se en la legalitat per tombar una televisió és un argument que fa riure.

Albertinho ha dit...

EL PP és una lacra en el País Valencià! La meva pregunta és fins a quin punt ha arrivat a fer mal? Ja hi ha molt gent amb idees absurdes i anticatalanes...no sé si això experimentarà mai una regressió.

El cas que aquí tu brillantment exposes és un acte dictatorial al més vell estil espanyol d'una gent que, com és diu en castellà " a Dios rogando y con el mazo dando". Els pperos van demanant ilegalitzacions de partits suposadament amb relació amb terroristes mentre ells cometen actes dictatorials escudant-se, com bé diu l'asymetrich en la legalitat.

I diré més i sobre això vull escriure algun dia algun post...per mi comença a ser igual de violent aquell que fa petar un jutjat de pau que el que fent ús de la paraula escalfa els ànims de molts ciutadans conscientment.

Albertinho ha dit...

Després del teu brillant inici....Aquest blog s'ha d'actualitzar....que s'estàs quedant enrere...ni que tinguessis feina...jejejeje!!!

Asimetrich ha dit...

Vols fer el favor? Posa algo nen! Ni que sigui la llista de la compra!

Asimetrich ha dit...

A veure q mhan dit q ja tens internet a casa. Aixi q fes el favor de deixar de mirar pagines guarres i actualitza el blog ... que a mes ara tens carnassa per parar un tren